Restaurant Loocatie Heiloo

Midden jaren negentig werken Hans Kok en Ingrid Kaatee allebei bij gerenommeerde restaurants. Hans is chef de parti bij Amstel Hotel in Amsterdam, sous-chef bij Neeltje Pater in Broek in Waterland en chef-kok bij ’t Stokpaardje. Ingrid is gastvrouw bij ’t Stokpaardje in Alkmaar.

Als de verbouwing van winkelhof en plein ’t Loo bekendgemaakt wordt, trekken Hans en Ingrid de stoute schoenen aan. Een eigen restaurant in Heiloo, waar verse en lokale producten op de kaart staan, met een Franse invloed, zou dat niet een goed idee zijn voor Heiloo?

Je zou er in de zomer heerlijk buiten kunnen lunchen, onder het Witte Kerkje. ’s Avonds en in de winter lekker binnen in een gezellige huiskamer dineren. De gemeente vind het een goed idee en op 6 juli 1995 opent restaurant Loocatie voor het eerst haar deuren om er niet meer weg te gaan.

In de zomer van 2017 heeft Sam Piscaer het restaurant overgenomen van Hans en Ingrid. Samen met collega Dennis in de keuken en Arnoud Mars als gastheer zet hij de succesvolle formule voort.